Simbolistica cercului in bijuterii

ian. 282018
 
 28 ianuarie 2018  Postat de  Adaugă comentarii

Sunt cativa ani de cand ma simt atrasa de tot ce inseamna cerc, in special in materie de bijuterii. Chiar si verigheta am ales-o ca un cerc simplu, si mereu simt implinire cand ii privesc forma perfecta. 

Fiind o persoana care crede in simbolistica, m-am gandit sa caut din pura curiozitate, de ce ma simt atrasa de acest simbol. Uite ce am gasit:

Fiecare forma geometrica are vibratia ei si purtand-o, aceasta isi lasa amprenta asupra fiintei noastre. 

Cercul este simbolul Universului, unde sunt prezente cele vazute si nevazute. El simbolizeaza echilibrul suprem avand forma sa specifica: orice punct din circumferinta sa are distranta egala. 

Gandeste-te la tot ce este in jurul nostru, Pamantul, Luna, Soarele, Stelele… cercul este semnul divinitatii si il vedem in tot ce ne inconjoara si ne ajuta, practic, sa existam. Fara aceste lucruri, viata nu ar fi posibila. 

Ba mai mult, in unele religii vechi, reprezinta forta feminina si puterea creatiei, lucru care ma face sa ma simt si mai bine, iar feminismul din mine se bucura pe sub mustati. 

In politica, semnul cercului reprezinta egalitatea, democratia. Masa rotunda a regelui Arthur, cercul pe care il facem in jurul unui foc de tabara… toate duc catre intelesul de egalitate si intelegere. 

Sunt foarte multe exemple din civilitatiile stravechi care foloseau simbolistica cercului pentru diferite scopuri, asa ca daca esti pasionat de istorie iti sugerez un mic Google pentru a afla mai multe. 

Ca o mica concluzie, atractia mea catre acest simbol pot spune ca ma reprezinta. 

Mai jos iti voi prezenta cercurile din viata mea. Acum inteleg de ce mi se spune mereu ca sunt o persoana echilibrata.

🙂

 Lasa un Raspuns

(obligatoriu)

(obligatoriu)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: