Politica de retur

CARAMELIA BOOKS

 

Politica de Retur

 

Conform legislatiei in vigoare, Cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produselor.Dreptul de retragere / retur se aplica numai Cumparatorilor persoane fizice. Cumparatorii care utilizeaza produsele in scop profesional, societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau altele asemanatoare nu beneficiaza de acest drept.

Cumparatorul se obliga sa notifice Caramelia Books intentia sa de a retragere / retur a produselor, completand Formularul de retur (acesta este un model si nu este obligatoriu) pus la dispozitie, in termen de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, Caramelia Books poate refuza coletul.

In momentul primirii informatiilor referitoare la intentia de retragere din contract / retur a clientului, Caramelia Books efectueaza o solicitare catre curier pentru deplasarea acestuia la adresa indicata in comunicarea clientului si ridicarea coletului ce trebuie returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de catre Caramelia Books.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract / returul produselor achizitionate, in cadrul termenului legal de retragere din contract / retur, acesta trebuie sa returneze toate bunurile care au insotit produsul respectiv.

De asemenea, daca produsele livrate au fost insotite de eventuale cadouri, la retur Cumparatorul trebuie sa returneze inclusiv cadourile primite.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returnarea tuturor produselor, se poate returna un singur produs desigilat, restul cantitatii fiind acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Cumparatorul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si impreuna cu documentele care l-au insotit).

Nu se vor accepta retur produsele care indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

– au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;

– ambalajul este deteriorat sau incomplet;

– produsul prezinta urme de folosire / uzura excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice;

– produsul nu este returnat impreuna cu toate accesorile primite in pachet;

– produsul a facut parte dintr-o comanda speciala (comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Vanzatorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans).

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

b) furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c) furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

d) furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

e) furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

f) furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

g) furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

h) contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

i) furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

j) furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

k) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract / retur. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

– pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

– pentru Comenzile achitate cu ramburs -> prin virament bancar;

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

Mini Cart 0

Your cart is empty.